hayır

#98739 - bu entryi ortalama 285 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. damat berat, "bütün vatan hainleri hayır diyor, 16 nisan; 15 temmuz'un çok net bir rövanşıdır." buyurmuş. evet, 16 nisan 2017'de önümüze gelecek anayasa değişikliğine mecliste #evet diyen ve iktidar tarafından görmezden gelinen fetö'cü vekillerle rövanşımızı 16 nisan'da #hayır diyerek göreceğiz.

    16 nisan, "recep tayyip erdoğan'ı seviyor musunuz, sevmiyor musunuz?" anketi olmayacaktır. ya da "ak partili misiniz, değil misiniz?" plebisiti değildir. bu "ülkenin kontrolünü bir kişinin elinde daha çok tutabilmesini istiyor musunuz, istemiyor musunuz?" referandumu olacaktır. "sizinle aynı hayat görüşünden olmayan insanın sizin hayatınızı bir kanun hükmünde kararname ile bir çırıpıda kolayca değiştirebilmesini isteyip istemiyor musunuz?" sorusuna cevap verilecektir. "ülkenin kilit kurumlarına diğer devlet mekanizmalarından azade bir güçle cumhurbaşkanının istediği adamlar çoğunlukla atansın mı atanmasın mı?" referandumudur. "yarın seküler bir cumhurbaşkanı iş başına geldiğinde başörtülülere yine kan kusturabilsin mi?" sorusu sorulacaktır, ya da "kendini islami değerlerin savunucusu gören bir cumhurbaşkanı oturduğu yerden meclisi vesairi bypass ederek dini kaygıları olmayan vatandaşların da yaşam tarzına müdahale edebilsin mi?" referandumu olacaktır. bugün recep tayyip erdoğan o koltuğu hak eder, yarın başka biri, kişiler mühim değil, nihayetinde tek adamlığa #hayır.

    16 nisan'da "adalette ölçünüz nedir, ne kadar adilsiniz?" referandumu yapılacaktır.

    oylanacak maddelerle ilgili ayrıntılı bilgi buradadır:
    1)anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

    2)i.hizliresim.com/ldd3qB.jpg

    birileri kalkmış, "ülkenin bekası için evet diyoruz", diyorlar. peki ülkenin bekasını korumayı ulu hakan alparslan düşünmüyor muydu da nizamülmülk'e danışıyordu? orhan gazi bekayı düşünmüyor muydu da alâaddin'e danışıyordu? başbakanını rezil rüsva ederek görevinden kovan ve üstüne mum dikercesine "düşük profilli bir başbakan arıyoruz." diyenler ve akabinde başbakanlığı da lağvetmek adına "devlette çift başlılık var, bunu ortadan kaldıracağız" diyenler daha mı çok düşünüyor ülkenin bekasını alparslan'dan, orhan'dan? neden kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar? "biz biliriz" kibrine #hayır.

    başbakan binali yıldırım ve cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan her fırsatta çıkıp hayır diyenlerin kimler olduğundan örnekler vererek, hayır tercihinin vatan hainliğini olduğu algısını yaratmaya çalıştılar. eğer sözkonusu oy evet tercihi olsaydı, oy birliği, fikir birliği açısından bir anlam ifade edebilirdi, zira siyaseten bu referandumda evet diyen herkes gündemde olan somut değişikliğin destekçisidir ve evet çıktığı takdirde anayasa değişikliği pakedi geçerlilik kazanacaktır, ancak hayır diyenlerin tamamen farklı yol haritaları ve siyasi ilkeleri olabilir. şöyle ki "cumhurbaşkanlığı sistemine hayır, ben varolan parlamenter rejimin devamını istiyorum", "cumhurbaşkanlığı sistemine hayır, ben sosyalist bir devlet istiyorum.", "cumhurbaşkanlığı sistemine hayır, ben amerikan tipi bir başkanlık sistemi istiyorum." diyen 3 insan'ın da hayır'ı birbirinden farklıdır. ancak evet'ler bu ülkeyi tek adam yönetsin evet'idir. iktidarın ağır topları dillerine bir vatan hainliği yaygarasını pelesenk etmiş vaziyettedir. bu kendilerince müslüman kimseler hazreti muhammed'in, ahir zamanda "haine güvenilecek, emin kimse hain sayılacak." dediğini bilmekte midir? ısrarla ülkesinin insanınını siyasi tercihlerinden ötürü hainlikle yaftalayanlara #hayır.

    iktidar cephesi referandumla ilgili sorunun en büyüğünü gözden kaçırmaya çalışıyor, 18 yaşındakilere seçilme hakkı veriyoruz diyerek göz boyamaya çalışıyor, vekil seçenin halk değil parti olduğu gerçeğini halktan gizliyorlar ve asıl önemli olan gündemi yani yüksek yargının öngörülen yapısını insanlara anlatmıyorlar; burada kilit nokta hakimler ve savcılar kurulu olacak.

    mevcut sistemde hsyk(hsk) üyeleri 22 adettir. cumhurbaşkanı 4, bürokratlar 16'sını seçer. adalet bakanı ve müsteşar da hsyk üyesidir. 4/22 doğrudan, 2/22 bakanlıktan, 16/22 bürokrasiden geliyor mevcut yapıda.

    önerilen sistemde kurulda kimler olacak? 13 üye olacak. 2'si bakan ve müsteşar olmakla cumhurbaşkanı 4 üyeyi, tbmm 7 üyeyi seçecek. 4/13 doğrudan, 2/13 bakanlıktan, 7/13 meclisten geliyor.

    cumhurbaşkanının hsk üzerinde doğrudan ve dolaylı hakimiyeti artıyor. iktidar partisinin meclisteki grubu da yeni anayasa teklifi kabul edildiği takdirde cumhurbaşkanı'nın fiilen başkanlık edebileceği bir parti grubu olacak. hatta cumhurbaşkanı ve meclis seçimi aynı gün yapılacağı için farklı siyasi görüşlerden temsil çıkmasının da hayatın olağan akışına aykırılığını hesaba katarsak %100 cumhurbaşkanının kontrolünde bir hsk kuruluyor. burdan da anlaşılıyor ki hsk'yı domine eden cumhurbaşkanı, bu şekilde yargıyı ve akabinde anayasa mahkemesini yani kendini yargılayabilecek tek organı da domine edecek. bu yüzden, #hayır.

    fetö'nün kilit isimlerinden, emniyet'in mavi listesiyle aranan emre uslu (www.terorarananlar.pol.tr/detaylar/Sayfalar/mavi1.aspx) evet diyeceğini açıklamıştı, (www.yeniakit.com.tr/haber/fetocu-firari-emre-uslu-evet-diyecekmis-267129.html) bu açıdan da sonucunda hayır çıkacak bir referandum, 15 temmuz'la gerçek bir rövanş olacaktır, zira bu ülkenin başbakanı bile fetö darbesi olarak nitelenen bu darbenin siyasi ayağının tespit edilemediğini, partilerinde artık fetö'cü olmadığını iddia edebiliyorsa, 2010 referandumunda "kandırıldık" denildiği gibi, 2017 referandumu için de bir gün ak parti'liler çıkıp kandırıldık diyebilir.

    tüm bu sebepler ışığında bir kez daha kandırılmaya #hayır.

    anonim

    4/4/2017 15:14 ~
        heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0