türkiyedeki rapçilerin global karşılıkları

#397188 - bu entryi ortalama 176 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. sagopa kajmer - jay-z

    -günün sonuna geldiğimizde ikisi de piyasalarındaki en prestijli, en saygın adamlardır. eğer piyasalarında bir "kral" varsa muhtemelen kendileridir. herkes onları tanır bilir.
    -müzik kulakları iyidir, piyasalarındaki genelgeçer goat kabul edilen kişiler içerisindeki en iyi şarkı ve albüm yapıcılarıdır. özellikle altın dönemlerinde en iyi altyapılar bu adamların albümlerinde olurdu.
    -genellikle yapılamaz flowlar, kafiye şemaları, kompleks vörslerden ziyade gavurlarca "quotable" tabir edilen duvara asılmalık şekil sözleriyle öne çıkarlar, bu konuda tartışmasız en iyilerdenlerdir.
    -dolayısıyla salt rap tekniği bakımından diğer genelgeçer goatlardan daha geridelerdir ve bu durum sevmeyenleri tarafından dile getirildiğinde fanları tarafından "bu adamların tüm sözlerinin 83402324913 anlamı olduğu, bu adamın şarkılarının daha iyi olduğu, kötü beatler üzerine bıdı bıdının iyi rap olmadığı" gibi argümanlarla savuşturulur.
    -fan kitleleri benzerlik gösterir. o kadar da rap dinlemeyen önemli bir kısım bulunur. yeni nesilden de bol bol dinleyicileri olsa bile kitleleri ortalama olarak biraz daha eskiye bağlıdır. içlerinde bol bol bilgili, sayısız albüm dinlemiş kaliteli dinleyiciler olsa dahi mevzu bu adamlara geldiğinde hemen azılı stanlere bağlayabilirler.
    -ikisi de zamanında büyük hayranı olduğu, ft atmak için can attığı rapçilerle** önce bozuşmuş, sonra dönemlerine uzun süre kavga vuran, piyasalarının gelmiş geçmiş en büyük kavgalarından birine girmiştir.
    -ikisinin de üç kabul görmüş klasiği mevcuttur ve bu albümlerin yapıları ve dinleyicilerin haklarında düşündüğü şeyler benzerlikler gösterir:

    bir pesimistin gözyaşları-reasonable doubt: rapçinin saf bir şekilde kafasının içini, düşünüş biçimini ve hayatından kesitleri yansıttığı, sözkonusu rapçileri o kadar da sevmeyenlerin "ya bu albümde iyiydi sonra bozdu" dediği, her yeni albümünü kıyasladıkları büyük klasik.
    kötü insanları tanıma senesi-the blueprint: uzun süredir piyasada bulunan rapçinin değişen dünyaya yeni bir merhaba demesi. bu albümde iç dünyalarını da daha net yansıtırlar, daha insanı okşayan samplelar vardır ve dönemlerinin ana akım dinleyicileri tarafından büyük rağbet görmüştür.
    romantizma-the black album: rapçinin bir şey ispat etmediği, ispat ettiği şeyin üzerinden bir albüm oluşturduğu, çatır çutur raplediği ve şarkılar yaptığı albüm.

    -her çağa gerek imaj gerek müzik anlamında her çağa ayak uydururlar, her dönemin her tür müziğini yapabilirler.
    -işlerine gelmeyecek hiçbir işe girmezler, ne parada ne müzikte ne de insan ilişkilerinde. (hoş, birinin doğru düzgün insan ilişkisini görmedik yıllarca belki de bu yüzden)
    -zamanında çok şarkıdan fırlamış, çok ft atmışlardır ama artık kendi yakın çevresi olmayan kişilerle kolay kolay ft atmazlar, attıklarında da büyük olay olur.
    -karılarıyla bol bol ortak iş yapmış, piyasada tutunmalarında rol oynamışlardır.***

    Edit: bir de ikisi de illucudur*

    billymizi diliyor

    15/8/2022 13:51 ~ 14/01/2023 12:02
        heart_plus : 7 stat_minus_2 : 3