@lawliis @hint @anonim
Lawliis ve hint, ikinizi de artıladım, yalan yok. Bence ikinizin de değindiği çok doğru konular var. Aranızdaki tartışma da bence bir yanlış anlaşılmalar silsilesi olmuş. Lawliis -benim anladığım kadarıyla- hint'e değil anonim'e cevap vermiş, lakin hint de anonim'e katılan bir entry yazdığı için üstüne alınmış, çarşı pazar karışmış. Ben sadece bu iki kişi arasında gerçekleşen bir diyaloğun bu kadar sert gideceğini düşünmüyorum, ortamı anonim bozmuş.
Lawliis: sana katılıyorum, çağrı sinci bana kalırsa da dinozor, oldschool bağımlısı bir kişilik değil; ilginç prodüksiyonlar yapılan işlere de okumuşluğu olan biri. Ha, bir stili var mı? Elbette var. Herkesin var. Bu tek başına bir eksi değil. Burada kendisi hakkında daha önce "sürekli 7/10 işler yayınlıyor, bu kötü bir şey değil, lakin arada kendini aşıp 8,9/10'luk işler de yayınlasa keşke" tadında bir entry girdiğimi hatırlıyorum, hala öyle düşünüyorum. Güzel bir insan, ama uzayıp kısalmıyor. Kayra da böyle mesela. Ha, çağrı kayra'dan çok daha iyi çeşitlilik konusunda, onu söylemem lazım. Çakmak gazı misal, ilginç bir iş. Storytelling anlamında da ilginç, prodüksiyon da ilginç.
Hint: sana da katılıyorum. Bence de bu insanları çok övüp dinlemeyen bir kitle var. Özellikle youtube yorumlarında, sosyal medyada çok sık rastlanıyor bunlara. "Abim benim, kitap gibi yazmış, abim şair siz anca şarkıcı" falan gibi yorumlar yazıyorlar, lakin bu oldukça yapay hype dinlenmelere pek yansımıyor. Üzücü bir durum. Bunu yorumları yazanların yaşlarına veriyorum. Hepimiz çocukken, gençken vesaire diğerlerinden farklı olma çabasına girmişizdir. Gerçi, bence buradaki her insanın o farklılık çabasını ifade etme biçimi bu arkadaşlardan daha sağlıklı olmuştur zamanında; onu da günümüzde iyice çürüyen eğitim sistemine ve genel toplum yapısına bağlıyorum.
Anonim: kardeşim, seni seviyorum. Bence buraya güzel bir nefes getirdin. Bu nefesi ne yönde getirdiğini detaylandırmayacağım, çünkü kim olduğunu fazla açık eder bu. Yalnız şunu söylemek zorundayım: biz yönetim olarak senin anonim de yazsan kim olduğunu çok istersek görebiliyoruz. Böyle anonim moduna girip noktasız virgülsüz, saldırgan tonlu, insanlara tontoş montoş dediğin yazılar yazmamanı rica ediyorum. Tartışma çıkarmak çok kolay, ama gerek yok. Buradaki neredeyse her yazar benim hiç cekinmeden kefil olabileceğim düzgün insanlar, çünkü olmayanlar seneler içinde eledi kendini. Bu insanları kırarak dökerek hiçbir şey kazanmazsın, bir yönetici vesaire değil bir yazar olarak söylüyorum bunu. Yapma böyle şeyler.