rap müzik dinlemenin ağır zevksizlik olması

#294980 - bu entryi ortalama 112 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. yanlış anlamadıysam genel olarak bahsettiğiniz şey tüm müzik türlerinin altyapılarının benzer olması ve yapım aşamalarının aynı olması. müzisyen değilim, prodüksiyon işlerinden de zerre anlamam, bahsettiğiniz kavramların çoğunu da ilk kez duyuyorum ama buna hak veriyorum. amma velakin bu durum bizi @14 te belirtildiği gibi tüm müziklerin "çok benzer" olması gibi bir duruma götürmez benim kanaatime göre.

    benim için müzik türlerinin "karakteristik", "olmazsa olmaz" diyebileceğimiz birtakım enstrümanları vardır. (rap müzikte insan vokali, metal müzikte başta gitar olmak üzere heybetli bir orkestra) müzikler ne kadar değişirsen değişsin, ne kadar evrim geçirirse geçirsin bu müzik türlerinin adlarını söyleyince bizim hakkımızda hemen bir şeyler canlanır. hiphop diyince aklımıza acapella-freestyle atan zenci çocukları gelir. metal deyince gitarın büyüsü ve gürültüsüyle kendinden geçen asi gençler gelir. zaten bu enstrümanlar o müzik türlerinin "çok benzerliği"ni alır götürür bana göre.

    zaten rap müziğin başlangıcı * hazır müziğin üzerine söz yazmayla başlamış. stüdyo imkanları vesaire artınca zaten rap müziği diğer müziklerden ayıran temel özellik başta belirttiğim gibi (bkz: insan vokali) olarak karşımıza çıkıyor. rap müziğin prodüksiyonunun diğer müziklerle aynı olması kadar doğal bir şey yoktur bu yüzden.

    senin bahsettiğin durum benim roman-şiir örneğimle benzeşiyor bence. derinine indiğimizde çok ortak özellik var, ama ayıran temel karakteristik özellikler "şiirle roman çok benziyor." dememize engel.

    edit:@21 e katılıyorum, ben bu işi popüler müzikle halk müziği ve saray müziği şeklinde kıyaslayabileceğimiz gibi doğu müziği (türk müziği, hint-fars müziği, arap müziği vb.) ile batı müziğini kıyasladığımızda da büyük farklılıklara ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

    anonim

    3/12/2020 21:28 ~ 03/12/2020 22:41
        heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0