2022 - bol sözlük

2022



başlık no:35063 okunma:3726



Sayfalar: |<  <<

  1. eksi yemişim :d ben kendimi tanıyorum ona göre zaten eldekilere bakarak gerçekçi hedefler koyuyorum uzaya gitmiyoruz burada sonuçta. Ted x konuşmasına döndürmek istemem ama gayet de bir şey istediğimde her gün sürekliliği sağlayarak o doğrultuda bir şeyler yapabiliyorum ve zaman içinde ilerleme katetmiş oluyorum. Biraz hakikaten siz tembel olabilir misiniz acaba. Bir de bu sene benim hayatımda ben istemesem de bir çok şeyin değişeceği bir sene okulum bitiyor farklı bir evreye geçiyorum falan filan neyse.
    Hedeflerimden biri de minyatür kursuna devamlı gitmekti mesela ürün ortaya koyamasam bile sürekliliği sağlarsam kendimi başarılı sayarım. Öyle paralar üst üste jenga türünden hayaller değil yani hayatımın boşluklarında aralarda gezinirken ne yapabilirsem o
    anonim
    4.1.2022 00:08
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 




  2. Bit artık 2022
    jsclerk
    4.1.2022 12:40
    heart_plus : 2 stat_minus_2 : 0 




  3. Baba albümler ilk 5 ayda çıkmadı piyasa boş heriflere kaldı. kalan yarısında Sagopa, Şehinşah, No.1, Kayra, Farazi & Savai(sanırım?) gibi kişiler albümlerini vuracak masaya
    exitmusic
    29.5.2022 22:13
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  4. Belki benden kaynaklıdır (sanmıyorum) ama en ağır albüm kıtlığı yaşadığım yıl oldu. Perşembe gecesi de çoğu single da kesmiyor zaten. Neyse 2. yarısı bereketli geçecek gibi bakalım
    kafasesi
    1.6.2022 14:55
    heart_plus : 2 stat_minus_2 : 0 


  5. rap adına güzel bir sene oluyor ve olacak. ilk 6 ayında daha çok newschool mclerden single ve albümler duyarken ikinci yarısında daha köklü isimlerden ürünler göreceğiz. bunlardan sözlük içinde en çok beklenenler elbette sagopa kajmer ve şehinşah albümleri.
    ruhumun temeli dilemma
    2.6.2022 02:34
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  6. rap adına dünyanın 4 bir tarafında yarrak gibi geçmektedir. yeni wonderkid'lere, ekiplere, labellara, çetelere, sub-genre'lara ihtiyacımız var. hiphop sanki uzun yıllar dünya klasmanında kelimenin tam anlamıyla ortalığın amına koymuş da şu an 36 yaşında katar liginde jübilesine hazırlanan bir futbolcu gibi. işler eskisi gibi değil, kesat mı kesat. dünyanın her yerine aynı anda bu körelmişliğin yerleşmesi de enteresan. pandemi vs tarzı bahaneler de kabak tadı verdi.

    belki de geleceğin 50 yaşındaki beyaz saçlı sakallı metalci dayıları da biz olacağız. bir gün elbet yeni bir tarz zuhur edip bütün tabuları yıkarak, hiphop'u büyük bir çöp poşetine doldurup üstüne de ayağını basarak çöp kutusunun kapağını üstüne kapatacak. ileride çoluğun çocuğun sana aptalca gelen tarzda şarkılar dinleyecek, sen de babalığını yapıp istemsiz müdahale edeceksin, yargılayacaksın. bu zaten sonsuza kadar devam edecek olan bir döngü değil mi? baba tarafım trabzonlu benim. gençken 4 kardeş arasından bir tek o, ferdi tayfur orhan gencebay kasetleri alıp bira içtiği için, karıyla kızla muhabbeti olduğu için farklı görülmüş, babasından bundan dolayı da bol bol dayak yemiş bi adam benim babam.

    armut dibine düşer tabi. 13 yaşımdayken 3,5 atarak bir sebebi olmadan "baba ben rapçi olacağım" dediğim an hala aklımda. "tam sana göre iş asi adam müziği rap" deyip alttan sırıtışı hala aklımda. lisede sikindirik bi mat sınavı düşük geldikten sonra beyzbol sopasıyla bana doğum günü hediyesi diye aldığı sony müzik setini kırdığı an hala aklımda. aslında ilk başta cd arşivimi tek tek kırmak istedi ama bir şekilde engel oldum çünkü yılların birikimi ve nadir parçalar vardı içinde. kingsize part 5 kısmındaki entry'im hala duruyodur. annem bu müziği dinlediğim için keş muamelesi yaptı bana uzun bi süre. ve bütün bunlara rağmen alemci ortamcı eğlenmeyi eğlendirmeyi seven bi genç oldum. araya bi ton karı-kız mevzuları girdi, bir şekilde adımızı duyurmaya çalıştık götümüzde patladı falan, ama günün sonunda yurt dışında akreditesi olan, iç piyasada da ağırlığı olan bir üniversitenin şahane bir bölümünü kazandım ve kulağımda halen bu siktiğimin müziği varken her şeyi bırakıp geldim istanbula. tıpkı babamın 1 sene dişini sıkıp ankara'da okul kazanıp oradan kurtulması gibi. eyvallah.

    aynısını sen oğluna yapacaksın işte. oğlun da benzer süreçleri yaşayacak. belki o zaman c!garalık yasallaşmış olur, belki bu müziğin temel özelliklerinden biri göt sallama dansı olacak, belki bu müzik inleyerek yapılacak sadece, ya da saçı yarak kürek renklere boyamak olacak ne bileyim şu anki ufkumun ötesinde manyak bir şey çıkacaktır kesin ve istemsiz yadırgayacaksın. belki sagopa'nın mirasından ona bi nebze aktarabilirsin, belki eskiden türkiye böyle bir ülkeydi diye göstermen icab edebilir, belki de çin amerika'yla makası kapatıp kendi lehine açacak ve "eskiden çoğu müzisyen amerikalıydı" falan diye salak oğlunun o zamanlardan bir şeyler kapmasını isteyeceksin. belki oğlunu sarı renkli çançinçonlara bakıp çavuşu tokatlarken yakalayacaksın. envai çeşit olasılık işte gerisini sen düşün.

    ve üzülerek söylüyorum ki agalar, hiphop artık her geçen gün ölümü hızlanarak yaklaşan bir kültür. bu negatif ivmeyle amerika bi 15 sene götürür de, bizde daha şimdiden dolu kadehi ters tutlar, yüzyüzeyken konuşuruzlar, bahçelerde erik var kız amında delik varlar bizimkileri geçmeye başladı bile. burdaki bi sikten çakamayanlar, yeni oluşacak kültüre adapte olacaklar, oradan köşe kapacaklar. biz de her geçen gün küçüleceğiz, daha unique daha niş bir kitle olacağız. diğerlerinin arasından yaşı 25-30 arasında değişen seksi bi hatun ağzında dalga varmış gibi sago coverlayacak, ezhel coverlayacak. yine 25-30 yaşlarında bir zıpır oğlan fuat coverlayacak, "ceza hızlı söylüyor biz de onun kavurını yapıoss31" tarzı 3476573925398 içerik olacak. olacak da olacak amına koyim. böylece bu kültür bunu da gerçekleştirdikten sonra memleketteki ömrünü tamamen sonlandırmış olacak.

    nasıl zora girmesin ki agam ya, eminem taşak oğlanı olmuş, dre reyiz dede olmuş, mardinli kendo 5 yıl beklettikten sonra zortlamış, kanye ilaçlarını almadan konuşamıyor, thugger paket, gunna paket, bütün ysl paket, pop smoke lil keed juice wrld iptal, asap dağılmış flacko hiç iyi sinyaller vermiyor, migos da dağılmış, travis'in neyle döneceği belli değil. e %80'i felç olmuş zaten piyasanın, meydan yine bu amına kodumun lahmacun ustası kılıklısına kalmış, future öz abim duruyor. weeknd yeni albümünün konsepti için kimi düdüklesem onu seçiyor, her şey iyi güzel de bu boşluklar nasıl dolacak onu düşünüyorum. fm oynayanlar beni anlayacaktır, potansiyel yeteneği de mevcut yeteneği de 5 yıldız olan hiç kimse yok şu an. 3,5 yıldız var 4 var max. bi tıkanıklık var.

    "ee tamam bunun olacağı belli zaten ne var ki bunda" diyebilirsin, tamam da zamanında bu kültür yüzünden ailesiyle papaz olan benim, lisede reb beyin pop galça mizahı yapan 31ci asosyallere dayanamayıp dalarak disiplinlik olan benim, bu amına kodumun yerinde bu kültür hakkında kafa patlatan benim. çok büyük bir rol vermesem de bunun üretimi aşamasında da zamanından ve parasından fedakarlık eden de benim. tabi ki bu konuya daha hassas yaklaşacağım.

    neyse fazla uzattım. demek ki bu konuda yazacaklarım varmış. dediğim gibi sago'nun albümünden de hiç ümitlenmeyin, hiçbir allah'ın kara cahili türkçe rapçisini de ciddiye almayın. vizyondan nasibini alamamış, samimiyetten nasibini almamış, her biri birinin çakması olan sahtekarlara sempati duyabiliyorsanız da daha "beginner" seviyede olduğunuzu düşünüp acemiliğinize veririm, ama bi ince taşak da geçerim, içimden tabi :d

    2022'nin de yarısını tükettik, her geçen saniyesi bana ayrı ayrı dersler veriyor. içimde biriken bu enerji elbet bir yere yansıyacak ve beni yukarılara, göklere çıkaracak. hedef 2023.






    ha bir de unutmadan, drake'i sikim.
    anonim
    2.6.2022 04:46 ~
    heart_plus : 4 stat_minus_2 : 0 


  7. İlk 7 ay benim için öne çıkan parçalar;

    Güneş - NKBİ | 9.5
    Hayki - Sayın padişahım aklımı koru | 9.25
    Ati242 - 25 | 9
    Güneş - Suçlarımdan Biri | 9
    Fredd - Kelebekler ve araba farları | 9
    Kayra - Muhtemel Son | 9
    Kayra - Rezil ve yalnız | 9
    Şehinşah - Diabolico | 9
    Hidra - Barınak | 8.75
    Arda gezer ft. şehinşah & Sali - Nefret | 8.5
    savai ft. gxblin - Final | 8.5
    exitmusic
    23.7.2022 03:13 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  8. hiphopın kaybettiği, hiphopçıların kazandığı bir yıl daha.
    djrappermc
    25.7.2022 15:30 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  9. hocam ne demek bu sene hiç hayvan gibi türkçe trap albümü çıkmadı ya? katil edecekler beni çıkarın lan şu hayvan gibi trap albümünü
    exitmusic
    21.10.2022 22:25 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  10. zihnimin içi güzel bir liste koymuş ortaya, kayra dinleyicisi olmadığımdan katamayacağım fakat ben de arasan da, kelebek, vurdum, ev ekleyebilirim kendim için, gerisi benim için de doğru
    ruhumun temeli dilemma
    21.10.2022 23:07 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  11. Inşallah bir dinlenme, ara verme senesidir, tıpkı dizilerdeki filler bölümler gibi. çünkü rap bu sene öyle böyle değil çok düştü. benzer bir düşüş ilerki yıllarda yaşanmaz diye umuyorum da belli değil.
    anonim
    27.10.2022 07:21 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  12. sıralı şekilde bu sene dinlediğim en başarılı 77 türkçe rap parçası open.spotify.com
    ilk 10: www.hizliresim.com

    not: kendi isteği neticesinde güneşe yer verilmemiştir
    exitmusic
    13.11.2022 17:46 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  13. ayın bitmesine 1.5 ay kala beklentilerim inanılmaz düştü.

    bildiğimiz tek şey aspova'nın çığlık senfonisi albümü. bunun dışında ezhel'den son bir single bekliyorum. şehinşah da aralık sonunda bi single patlatır klasik. ceg albüm gibime geliyor inanılmaz bir albüm hazırlığı vibesi alıyorum cegten. tepki'den imsomnia albümü var ama beklentilerimiz nasıl olmalı bilmiyorum. fuego'yu beğenmiştim ama inanılmaz az dinlendi. bence bu sene çıkan çıktı arkadaşlar, çok da bi esprisi kalmadı bu senenin. herkes top listelerini hazırlamaya başlayabilir.

    open.spotify.com
    bu yıl dinlediğim en iyi 100 şarkı. (bu yıl çıkan değil, ilk kez bu yıl keşfettiğim şarkılar da olabilir içinde. hepsi rap değil, arasına başka türler de girmiş olabilir.)
    ruhumun temeli dilemma
    13.11.2022 18:43 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  14. son 1 ayına girdiğimiz, müzik açısından verimli ve keyifli geçen yıl.

    bu saatten sonra yeni işlere kapalıyım, kişisel olarak bu yıl için rap favorilerimi sayabilirim.

    amerikan piyasası için yılın albümleri

    1. billy woods - aethiopes
    2. danger mouse & black thought - cheat codes
    2-2. little simz - no thank you
    3. denzel curry - Melt My Eyez See Your Future
    4. ka - woeful studies
    5.kendrick lamar - mr.morale & the big steppers
    6. billy woods & messiah musik - church
    7. ka - languish arts
    8. earl sweatshirt - sick!
    9.nas - king's disease 3
    10. conway the machine - God Don't Make Mistakes
    11. pusha t - it's almost dry

    ep olduğu için yazmadım ama jpegmafia - offline! ilk 3'e girebilecek mükemmellikte işti. onun dışında jid - the forever story yılın çok sevilen albümlerindendi ama ben pek beğenmedim.

    amerikan piyasası için yılın rap şarkıları

    1. kendrick lamar - heart pt.5
    2. billy woods - remorseless
    3. billy woods - no hard feelings
    4. jpegmafia - hazard duty pay
    5. kendrick lamar - father time
    [6-7]. danger mouse & black thought ft. mf doom -belize
    [6-7]. danger mouse & black thought ft. michael kiwanuka - aquamarine
    8. denzel curry - walkin
    9. earl sweatshirt - 2010
    10. jpegmafia - untitled
    11. pusha t - diet coke

    belki şuan aklıma gelmeyen çok iyi parçalar vardır olursa ekleme yapabilirim.

    üşenmezsem sonrasında türkçe rap içinde yazabilirim.
    linquar
    1.12.2022 02:37 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  15. son 1 ayına girdiğimiz, amerikan müzik piyasası açısından verimli ve keyifli geçse de türkçe rap için vasat diyebileceğimiz bir seneydi benim adıma.

    bu saatten sonra yeni işlere kapalıyım, kişisel olarak bu yıl için türkçe rap favorilerimi sayabilirim.

    amerikan piyasası listem #403936

    türkiye piyasası için yılın rap&rnb albümleri
    1. kayra - meçhul bir yanlızlığa dair
    2. redwinekillaz - trakya manevraları
    3. güneş - atlantis
    4. dipnot ft. yeg - avangart: servet düşmanı
    5. şam - pop mixtape 3
    6.1. mavi - veritas
    6.2. aspova - çığlık senfonisi 1
    7. se7en of 34 - 2122 (soundcloud)
    8. fredd - bona fide
    9. motive - 22
    10. sagopa kajmer - kağıt kesikleri
    11. alba - parçalar
    12. tecezzi - gözlerim görmese


    türkiye piyasası için yılın rap&rnb şarkıları

    1. şam - ölüm orucu
    2. fredd - kelebekler ve araba farları
    3. kayra - rezil ve yalnız
    4. rspc - sıradanın sıradışı ölümü
    5. güneş - 777
    6. redwinekillaz ft. negatif - hakaret
    7. redwinekillaz ft. se7enof34 - moruk
    8. güneş - suçlarımdan biri
    9. d3&2run ft. şam - çekbinbeşyüzduman
    10. mavi - ama hala
    11. ağaçkakan & emiladil ft. savai - mühimdeğil
    12. alba ft. ravend - parçalar

    + soundcoud bonusları
    d3 & 2run - ne var hoe?
    se7en of 34 - 0403
    se7en of 34 - 1607

    unuttuğum şarkılar olabilir, aklıma gelen olursa editleyebilirim. çeşitlik olsun diye aynı sanatçılardan koymadığım şarkılar da var.

    bir de en önemlisi ocak ayında çıkacak olan roadside.picnic albümünden ilk single 23 aralık'ta yayınlanacak. direkt onu top3'deymiş gibi görebiliriz 2022 için.
    linquar
    1.12.2022 22:10 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  16. bu yılı hiç yaşanmamış sayıyorum. 31 aralık'ta gerçek 2022'ye gireceğiz.
    anonim
    2.12.2022 14:15 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  17. yeni şehinşah ve ceg albümleri dinlemek için çok ideal seneydi, neyse.
    krebs
    31.12.2022 12:45 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  18. (bkz: şehir ve ritim) 2022 özeti.

    2022 özet bölümleri yayında. "Aktüel" olaylar ve "Çıkan işler" şeklinde iki bölüme ayırdığımız toplam 2 saatlik, 2 bölümlük maratonda 2022'nin bir çok noktasını Ali ve Mete ile konuştuk

    Aktüel olayları konuştuğumuz bölüm
    open.spotify.com

    2022 Müzik Recap
    open.spotify.com
    cenkdurlu
    6.1.2023 13:25 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  19. Sayfalar: |<  <<

    fb | twt | youtube | insta | spotify | anket | uyarı | devlog

    bol'da yer alan içeriğin doğru veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemektedir. burada okuduklarınız sizi dehşete düşürürse türkçe rap ansiklopedisine de göz atmayı deneyebilirsiniz.
    hukuka aykırı olabileceğini düşündüğünüz içerikler titizlikle incelenip gereği düşünülmektedir. sözlüğü reklamsız görüntülemek isterseniz üye girişi yapabilirsiniz. soğuk içiniz.

    rastgele gururlarımız: