nedense ben bu matematiği çok beğendim. ama çok zamanım da gitti. ve kendi kendime dedim "paso matematik çözdün zaten yeter bu kadar matematik. artık biraz sosyal falan da çöz". tam başladım sosyal sorularına, 5. soruda canım sıkılmaya başladı, açtım tekrardan matematik bölümünü yardırdım sınav sonuna kadar matematiği. 30 civarı soru çözdüm. geometri kısmından zaten 2-3 tane yapabildim çok kasmadım. ama matematik en zevk alarak çözdüğüm matematikti. belli kalıp sorular değil de biraz dikkat, biraz da alışılmışın dışında mantık yürütülmesi gereken sorulardı. keşke hep böyle yapsalar.
@7 bana bu tarz sorular daha eleyici geliyor. yoksa bir konuyu öğren, o konu hakkında test kitaplarında artık kült haline gelmiş yüzlerce soruyu çöz, yani bir nevi ezber yap ve sınavdan iyi bir net sonucu çıkar. bu sistem bizim zihinlerimizi köreltiyor. ama bu sınavda istediğim tadı bir nebze olsun alabildim. ben normade matematik ile uğraşmayı çok seven biriyim. ama diğer derslerin sorularınıda çözecek isteğim vardı. ama üstte belirttiğim gibi, bu sınavdaki matematik o kadar zevkliydi ki sosyalin 5. sorusunda "sikerler sosyali ben matematiğe geçiyorum" dedim ve sınavın son saniyesine kadar matematik ile uğraştım. o hava durumu hikayesi ile harmanlanan mutlak değer sorusu, üçgen, dikdörtgen, altıgen şekillerin olduğu üslü sayılar konusu, sayıları bilmediği için ablasının bastığı tuşların konumunun aynısına basıp farklı bir hesap yapan mal kardeşin sorusu, merdivenden hoplayıp zıplayan çocuk sorusu, sana 3 tl daha vereyim bana 1 kilo daha muz ver diyen teyze sorusu. aman allahım süper bir sınavdı vallahi.
ama benim hayalim şu. 40 tane soru olmasın. 20-25 soru olsun ama hepsi pisa testi matematiği kıvamında sorular olsun. o zaman görürüz kim yiğido kim ezberci.