türkçe rap dinleyicisinin popüler olandan nefret etmesi - bol sözlük

türkçe rap dinleyicisinin popüler olandan nefret etmesi



başlık no:21359 okunma:1699



  1. öncelikle sözüm çağatay akman , heijan gibi herifleri içermiyor. yıllardır gözlediğim bi durum bu. 2ooo'li yılların ortasında ege çubukçu'ya duyulan nefret'in günümüzde post-modern bi yansıması olarakda kabul edilinebilir. facebook gruplarında ve sözlükte günah benim'e kin kusuyordu underground dinleyicileri. keza ramiz'den de nefret etmişlerdi. ramiz'in yaptıkları bana görede saçmaydı ama adam piyasadan silindi gitti bi süre sonra. underground dinleyicileri kırılması çok güç önyargı'lara ve dogma'lara sahip .
    tepki bile nasibini alıyor bu durumdan. çok ilginç kafalara sahibiz türkçe rap camiiası olarak ve hepimiz birer klinik vakayız.
    anonim
    13.11.2017 18:41 ~
    heart_plus : 5 stat_minus_2 : 0 


  2. saydığın isimlerin hepsi saman aleviydi.
    650 gayme maas
    13.11.2017 18:43 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  3. kardeş ben yukarda saydıklarım için hepsi muhteşem birer yetenek abidesiydi neden bunlara sahip çıkmadınız türkçe rap gelişmiyööööör diye mi yazmışım sence
    anonim
    13.11.2017 18:49 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  4. beynimi sikeyim.
    650 gayme maas
    13.11.2017 18:54 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  5. estağrufullah ama lütfen okuyarak yorum yap hocam gözünü seveyim.
    anonim
    13.11.2017 19:03 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  6. (bkz: popüler rap şarkıyı dinleyememe sorunsalı)
    (bkz: fazla ilgi gören şarkıyı yadırgama)
    anonim
    13.12.2018 21:06 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  7. (bkz: bu memlekette göte göt denir)
    boe b
    13.12.2018 21:59 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 1 


  8. bir dinleyici olarak popüler olandan nefret etmesem de popüler olanı tüketmekten kaçınırım. çünkü bir şey herkes için olduğunda artık benim için değil demektir. insanlar artık popüler olan her şarkı mükemmelmiş gibi davranıyor. beğendiğini sandığı şarkıyı niye beğendiği üzerine bile düşünmüyor. onlara göre bir şeyin popüler olması onu tüketmek ve sevmek için yeterli bir kıstas ve nefret ettiğim şey tam olarak bu.
    tükettiğimin zamanla popüler olduğunu görmekten hoşnut olurken, insanların sırf popüler oldu diye bir şeyi tüketmesi ve üzerinde tek bir saniye bile eleştirel düşünmemesi beni deli ediyor.
    anonim
    11.7.2019 18:06 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  9. Bir iki kelam edeyim.

    Rap'in özünü kavramış rap dinleyicilerinin bahsettiğin müzikleri gömmesi oldukça anlaşılır bir şey. çünkü bunlar popülere oynayan rap bile olmayan müzikler. ana akıma oynamak isteyen müzikler. rapçilerin ana akım müziğe ve dolayısıyla çok dinleyiciye ulaşma isteği rap müziğin özüne kibrit suyu döküp yakmak gibidir.

    2010lu yılların başlarındaki zamanlarda rapçilerin ve rap dinleyicilerinin rapin çok dinlenmesini istemesi, "rap müziğin gelişmesini" istemesi, "demet akalın 100 milyon x şarkı 300 bin amına koyduğumun kulaksızları" gibi söylemleri karşılığını buldu ve rap artık ana akım müziklerden biri denebilir. ama şöyle bir durum var.

    rap ana akım müziğe ulaşmaması gereken bir müzik türüdür. rap,medyanın gösterdiği sahte cafcaflı hayatlardan çok uzak olan şeyleri anlatır. gerçektir. yani eskiden böyleydi. (bkz: rap beyin pop kalça)

    ana akım içine aldığı şeyin ruhunu emen ve geriye plastik, dijital, fabrikasyon işler bırakan bir bok yaratma makinesidir. internetin yaygınlaşması ve değişen zamanın etkisiyle bu makine daha çok güç kazanmıştır. ana akım bir şeyi alır ve onu boka çevirerek geri verir. özüne dair ne varsa yok eder. ondandır ki bu sözlükte şu an ana akıma kapılan rapçilerin çoğuna sövülen entryler okuyabilirsin. benimkileri de görürsün arada.

    rapçiler müziklerinden feragat ederek popüler olmayı istediler ve boktan müzikler yaptılar. bazıları popçularla düet bile yaptı. sonuçta istediklerine ulaştılar. ana akım kendine kurban olarak rapi seçti. ve onu tam anlamıyla özünden koparacak ve boka çevirip pop gibi bir müzik haline gelecek. ben fero vb. rapçiler ana akımın yaratmak istediği rap müziğini yapıyorlar şu anda. günah benim'e o zaman sövülmesinin nedeni, rapin bugünlere gelmemesi içindi. ama fayda etmedi. eypioya ne kadar sövülse azdır. eypio'nun günah benim'i patlamasaydı çağatay akman gibi dışında tuttuğun isimler olmazdı zaten.

    istersen rap müziğin başladığı amerika'yı incele şu an ne olmuş. oranın ana akım müziği rapi yutalı baya oldu, popçulardan farkı yok çoğunun. onlar da ruhlarını ana akıma teslim ettiler ve sonuç bu. ruhsuz eğlence müzikleri.

    popüler olanın ruhu yoktur. popüler olan fabrikasyondur. popüler olan israildir. aklı olan dinleyiciler rap müziğin popüler olmasını istemezler. popüler olan rap diye bir şeyi bile konuşmamalıydık aslına bakarsan. ikisi birbirine cennet ve cehennem kadar zıttır.
    mertd
    11.7.2019 18:47 ~
    heart_plus : 2 stat_minus_2 : 0 


  10. rapin popülerleşmesi şu iki durumdan biri gerçekleştiğinde mümkündür:

    1- rapin dinleyiciyi kendine çekmesi: rap'in kendi özünü değiştirmemesi, ama geniş bir kitle kazanması. bu şık pek mümkün değil. belli örnekler ("baytar", "çıktık yine yollara", "ölüme inat" vb.) hâlâ rap olma özelliğini koruduğu hâlde geniş kitlelerce dinlenebilir; ama bu örnekler kitleyi tamamen rap'e çekmez. şarkı bazında bir cazibe yaratmadır bu, tarz bazında bir cazibe yaratma değildir. zaten bir dönem "rap dinlemiyorum, sagopa dinliyorum" diyenler de olmuştu.

    2- rapin dinleyicinin ayağına gitmesi: tarzı dejenere ederek dinleyicinin beğenisine oynamak. özellikle son dönemlerde yaşanan durum da budur.

    popüler olana tepki gösterilecekse ikinci şekilde popüler olana tepki gösterilmeli. belli bir kalite çıtasının üzerinde olan iş çok dinleniyor diye ondan soğumanın pek de bir anlamı yok. mesela en başından popa cephe almak bile bu sebeple saçmaydı. pop deyince insanın aklına sadece demet akalın'lar, hande yener'ler geldiği için millet toptan popa cephe aldı. mesela pop müzikte çağrı müftüoğlu gibi bir isim de vardı; ama popülerlik yakalayamadı. belli bir dönemden sonra saçma sapan klipler çekmeyen nadir kadın popçulardandı. şarkıları belli bir dinlenmenin üzerine erişti ama dinleyici / piyasa değerini bilemedi. yine, emre aydın'ın "bu yağmurlar" şarkısının tarzı da pop diye geçmektedir. gayet de güzel bir şarkı. pop türünde başka güzel örnekler de göstermek mümkün. ama konuyu açan arkadaşın da belirttiği gibi, "popüler olana tepki göstermek" adına tamamen pop kötülendi, içinde tonla küfür de barındırsa rap üstün tutuldu. iyi iyidir, kötü kötüdür; bunun rapi, popu yoktur. genele vurursak rap poptan iyidir; ama özele inince iyiyi kötüyü ayırt etmek gerekir. :-)
    yorumlayan adam
    11.7.2019 19:17 ~
    heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0 


  11. @10 a katılmakla beraber rap dinleyicilerinin pop müziğe bağnazlar gibi düşman olması gereksiz bir hareketti.

    ismi bilinçli rap dinleyicileri olan ama gerizekalı dinleyicilerden oluşan facebook gruplarında vaktimi çok geçiriyordum. genelde troll gönderiler atıp ne tür tepkiler verdiklerini gözlemlerdim. sosyal deneyler yapardım.

    mabel matiz'in önceden rap yaptığı yalanını bile sıktım. ve türkrapfm'in facebook sayfası bu gönderiyi paylaştı bunu biliyor muydunuz? şeklinde. rap dinleyicilerinin genel zeka seviyesini bunla örnekleyebilirim.

    rap müzikten yavaş yavaş koptuğum zamanlardı. kulağıma işkence yaptığımı ve bu müzikten bir halt olmayacağını fark ediyordum. %95 rap dinlerdim ama diğer müziklere o kadar da düşman değildim. demet akalın türevlerini sevmiyordum. onlara düşmanlık edilebilir bence.

    sadece rap müzik dinlediğinden bahseden heriflerle tartışırdım. evet günümüzde ana akım pop iyi bir müzik türü değil ama eski pop müzikler iyidir. günümüzde de güzel müzikler yapan popçular da var. "siktir git demet akalın dinle aq çocuğu" falan derlerdi. bu da ne derece bir gaflet içinde olduklarını gösteren bir örnek.

    rap dediğimiz müzik türünün altyapıları çoğu zaman başka müziklerden alınıyorken rap dinleyicisi diğer müzik türlerini en çok dinlemek zorunda olan kişidir aslında. batı'nın bir zamanlar popu diyeceğimiz jazz funk gibi müzikler olmasa rap diye bir şey olmazdı belkide. rap dinleyicisi ana akım müziğe düşman olabilir evet ama, diğer müzik türleriyle barışık olması gerekir. bu gereksiz düşmanlığı kim yaydı piyasaya bilmiyorum, büyük ihtimalle rapçiler, kendi yaptıkları müziğin nasıl işlediğinden bile haberdar değiller her halde. ya da havalı olduğu için söylenmiştir. bilemiyorum.

    edit: ben bu anlayış yüzünden senelerimi rap müzikle geçirdim. tonlarca güzel müziği kaçırdım, senelerce dandik müzikleri ayıla bayıla dinledim. kendimden utanıyorum çoğu zaman. şimdi kaybettiğim zamanı telafi etmek için jazzdan türk sanat müziğine, rocktan, funk müziğe kadar her şeyi dinliyorum. sevgilim beni gömüyor rap dinlediğim zamanlar yüzünden. rap müzik pişmanlıktır.
    mertd
    11.7.2019 19:36 ~
    heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0 


  12. fb | twt | youtube | insta | spotify | anket | uyarı | devlog

    bol'da yer alan içeriğin doğru veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemektedir. burada okuduklarınız sizi dehşete düşürürse türkçe rap ansiklopedisine de göz atmayı deneyebilirsiniz.
    hukuka aykırı olabileceğini düşündüğünüz içerikler titizlikle incelenip gereği düşünülmektedir. sözlüğü reklamsız görüntülemek isterseniz üye girişi yapabilirsiniz. soğuk içiniz.

    rastgele gururlarımız: