sözlükteki rap yobazları

#236935 - bu entryi ortalama 74 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. Sözlerin basitleştirilmesi hem parçanın daha kolay anlaşılması hem de daha kolay tüketilmesi için yapılıyor. Böylelikle daha büyük bir kitleye hitap edebilir bir parça. Rap parçalarında da bunu gözlemleyebiliyoruz. Kimse Sagopa, Saian, Karaçalı ya da Hayki gibi vurucu sözler beklemesin. Yugioh kartı bu konuda haklı.



    Bunun dışında rap parçalarında yakındığım bir iki şey var. şu an yayınlanan pop müzik parçaları gibi nakaratı önden verme durumu var. Pek hoşuma gitmese de dinleyiciyi şarkıya bağlamak için olduğunu düşünüyorum. Pavlov'un köpeği hesabı.

    Prodüksiyon ve mix işlerinden çakan birisi değilim ama soundlar gün geçtikçe birbirine benzemeye başladı. (Burada yazan prodüktörlerin affına sığınarak) Prodüksiyon kalitesinin düşmesine bağlıyorum bu durumu.

    Son olarak autotune'a abanılması olayı var. Autotune, yerinde kullanıldığında gerçekten güzel sonuçlar verirken, gereksiz kullanımı kulak tırmalamaktan bir şey değil. Mesela Patron'un Manzaralar parçası yerinde ve güzel kullanıma örnek. Şehinşah'ın yaz yağmurum parçasını kötü örnek olarak gösterebilirim. Gösterdim de.

    Sanırsam bu kadar. Boombap ve battle sevip trap sevmeyenlerin yobaz ilan edildiği bir başlıkta içimi döktüm. Bakalım Türkçe rapin gelecek 10 yılında 'zoomer'lar 'boomer' olacak mı?


    moskof

    19/6/2020 02:46
        heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0