muhalif

#178318 - bu entryi ortalama 94 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. Battle, melankolik, protest türlerde güzel ve başarılı şarkıları bulunan MC. Eski mahlası “Kerrar” imiş. Tanınırlık düzeyi hak ettiğinden çok geridedir.

    Muhalif özellikle Sagopa Kajmer'i üstat olarak görmektedir. (Bununla birlikte, bir dönemler Sagopa hakkında bir diss de kaydetmiş.) Mualif Matem ile aynı kişi sanılmasından ötürü “Mualif Değil, Muhalif” diye bir şarkı yapmıştır. Rap piyasasının tanınmış isimlerinden bazılarını eleştirdiği “Şeytan” diss-track serisi bulunmaktadır. (Kanaatimce en iyisi “Şeytan Bölüm-IV”tür. En serti de “Şeyt6n” ismindeki son parçadır.) İlerleyen zamanlarda battle parçalarda küfrü minimum seviyeye indirmiştir.

    Melankolik şarkılarında (“Kimim Ben?”, “Tam Vakti” vs.) genellikle şiirsel bir tat vardır. Bazı şarkıları storytelling rap örneğidir (Örneğin “Bugün Ölmedim Yine” serisi). Bazı şarkılarda da (“Deli Dumrul”, “Oyunbozan”, “D!kkat”) hem kendisini anlatır, hem de eleştiri yapar. Bu şarkılarda storytelling, battle ve protest rap'i birleştirdiğini söyleyebiliriz.

    Muhalif, rapi diğer türlerle harmanlayan çalışmalara da imza atmıştır. Rockla, metalle, arabeskle, Türk sanat müziğiyle vs. rapi birleştiren şarkıları vardır (Örneklerde hataya düşebilirim; sözlükte konunun uzmanı olan benim inim hiphop'a danışılabilir. :-) ):

    Rock: “Epikriz”, “Câhil Edebiyâtı” vb.
    Metal: “Denklem”
    Disko (*): “Avlu”, “Cambaz” vb.
    Taverna: “Gel”
    Halk müziği: “Boykot”
    Yunan halk müziği: “Nâgehân”
    “Mîrim” – Altyapı Anna Meliti'nin “Gi'afto Ke de Milao” şarkısından alınmış. Bu da Yunan müziği olmalı.

    Rap dışında; çeşitli türlerdeki şarkıları da yorumlamaktadır. Kanaatimce -şimdilik- en iyisi “İstanbul İstanbul Olalı” yorumudur.

    yorumlayan adam

    11/7/2019 17:15
        heart_plus : 0 stat_minus_2 : 0