olabilir

#175272 - bu entryi ortalama 98 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. @22'deki arkadaşa cevap vermek üzere giriş yapmış bulunmaktayım.
    Türkiye'dei müziğin özü hiçbir zaman Arabesk olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihini ele alırsak Cumhuriyetin ilk yıllarında -taş plak dönemi- daha çok musiki, türk sanat müziği, tango müzikleri okunmaktaydı. Tabi zamanla bu müzik türü değişecekti, buna da siyasi olaylar neden olmaktaydı.
    1960 askeri darbesinden 3-4 sene sonra ülkedeki müzik türü değişti. türküler değişik bir biçimde okunmaya başlandı. işin içine gitar da girince 1964 yılı itibariyle ülkede batılı müzik akımı başladı. 1966'lı yıllarda ise psychedelic rock ve onu takiben anadolu rock (veya anadolu pop da diyebiliriz) revaçta olmaya başladı. Bu müzik türü de 1980'e kadar devam etti.
    1980 yılında da yine askeri darbe olmuştu. 1980'den sonra ülkeye arabesk geldi, millete perişanlık empoze edildi. yani kısacası arabesk ülkedeki en yeni müzik türüdür. Arap müziği ürünüdür, insanları köleleştiren sistemin bir getirisidir.
    Rahmetli barış manço ölümünden çok kısa zaman önce bu konuya dikkat çekmişti bir programda. Türkiye'de siyasi hareketlerin müzik üzerinde etkisi diye. Hatta müzik türünü değiştirmek amacıyla bu siyasi olayların yapıldığını da düşünüyordu. belgesel çok kısa süre içerisinde yayınlanacak demişti, şüpheli bir biçimde ölünce yayınlanamadı (ailesi otopsi yaptırmamıştır).

    Ayrıca Anadolu Rock'lı birşeyler deneyen az da olsa birileri var. "Dramelodi Project - Getto Ağzı" şarkısının alt yapısı "Bunalımlar - Bunalım" şarkısından alınma. Bu şarkının olduğu 45'lik en pahalı Türkçe plaklardan olmakla beraber Psychedelic Rock'ın nadide örneklerindendir. (1700 TL'ye satılanı görmüştüm, yurtdısında ise 600-700 dolara rahat gider)...

    benim inim hiphop

    16/6/2019 18:48
        heart_plus : 4 stat_minus_2 : 0